St Lars

På st Lars är det okej
Det är okej att skrika
Det är okej att kränka
Ingen bryr sig här

På st Lars är det okej
Det är okej att gråta
Det är okej att titta solen ögonen
Alla kommer ta hand om dig


Bull!
Men solen skiner i alla fall :)


Långa naglar

Något som jag ryser av är långa naglar! Jag avskyr det lika mycket som när ett ben på en pall är för kort.
På töser är väl det lite mer okej, men det är fortfarande äckligt! Det finns typ en gräns på typ 3-5 mm från fingerspetsen, sen går det bara utför.
Värst är det nog med pöjkar med långa lillfingersnaglar!! Ryyyyysning!
Jag ska nog gå och klippa mina naglar för jag ryste till lite när jag tittade på dem innan idag.
Hej då!


Fast när vi ändå är inne på ämnet med naglar. Använd inte nagellack, det är cancerframkallande har jag lärt mig, men vad är inte det liksom? Hmm..
Jag känner mig splittrad.


Pengar

Pengar är verkligen något som präglar våra liv. Det är inte kul, det är inte skönt, det är inte givande, det är inte roligt. Nej, usch och fy för pengar. Det präglar verkligen denna världen och jag vill inte vara delaktig, men det är något nödvändigt i denna världen. Kanske intressant, kanske inte. Inte skulle jag vilja säga. Men nu måste jag skriva om sjuka barn och hur jag vill spy galla på nutritionsprotokoll, vad nu det är. Lycka till med livet idag! Herrå! Bitter? He.. He.. Bara lite!

Elefanter

Jag såg nyss en fantastisk dokumentär om elefanter.
Men jag tycker det är fruktansvärt att djur blir tillfångatagna på det sättet och speciellt så stora djur som elefanter. Dem är både fysiskt stora men också mentalt. Jag är väldigt strängt emot cirkusar, zoo, små djurparker i och parker där djuren inte kommer i första hand (där tjuvskjutning osv kan ingå).
Jag är inte det största djurfanet som finns, men det var något speciellt med den lilla elefanten som berörde mig. Jag är glad för att Jag i alla fall har lite vett att inte besöka plaster där djuren inte får plats.
God natt!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2598966/images/2012/pic_186254601.jpg" class="image">


Skånetrafiken

Ibland blir man arg
Ibland förtvivlad
Kanske frustrerad
Kanske ledsen
Men ibland, ja ibland blir man glad.
Idag blev jag glad.
En snäll busschaufför.
Det var inte direkt kärlek vid första ögonkastet, för hon hälsade inte när jag sa hej. Men sen,
Åhh!
Ropar ut i högtalarna om att man alnar sitter på fel buss eftersom den var extrainsatt och att varna för att det kan vara halt när man går av! Kärlek.


Ugglor

Jag har fått en ny nisch!
Ugglor!
Jag är helt besatt. Ni ska bara se min önskelista till studenten som jag inte tar detta året.
Jag äääääälskar ugglor!
Men inte tornugglor,
Detta beror mycket på att dem ser läskiga ut och så har det gjorts konstiga filmer innehållande just Tornugglor.
Nej, det ska vara äkta ugglor, de så kallade bubo:) like!
Jag ska avslöja en dag en sak på min önskelista, men jag vill inte bli svartlistad någonstans så jag väntar ett tag till.
Denna satt jag och ritade av i skolan en dag, fast gjorde några justeringar så den blev lite tuffare.

Nu är det torsdag!


För smal toarulle!

Kan det vara ett i-landsproblem vi dras med när vi säger meningar innehållande rubriken. Tja, jag vet inte riktigt, men det kan ju säkerligen vara så.
På Sri Lankas inhemska toaletter är det ett hål ner i marken och en liten "duschslang" som man kan spola både här och där efter man gjort behoven. Sen får man väl lufttorka eller något..
Detta är ju faktiskt, trots hur bisarrt det än låter, ganska hygieniskt och smart.
Jo, men tänk efter...
Här sitter vi i Norden, topp fem i världen på demokrati, och sitter torkar oss i röven med toapapper, säkert hundratusentals meter per dag.. Hur bra kan det vara för huden? Hur bra kan det vara för miljön? Hur bra kan det vara för kloakråttorna att bli inlindade i det?
Det finns många frågor och många aspekter som man kanske bör tänka på faktiskt.
Jag tycker vi här i äckliga Svedala borde ta oss en funderare, ett tänkom och kanske nästa gång vi renoverar sätta in en liten duschslang, med högtryck och spola av alla fördomar och känna lite u-landsfeeling! Yeah!
1-0 till U-länder!


Murklor

Jag drömde nyss om murklor, inte om svampen som det står på wikipedia om utan en annan sorts murkla. Denna murkla såg ut som en ishockeypuck fast lite högre, lite en glassen "puck". Och så satt tre sådana ihop fast ändå inte. Dessa sprang över och inne i träet som sitter liksom under taket, precis utanför ytterväggen på huset. Dessa gjorde att träet blev murket och man fick gå ut och ta bort det, sen om jag la träet i fel hög var det inte alls bra, men jag vet inte vad som skulle hända. Kanske skulle det bli ännu fler murklor. Medan om jag la det i rätt hög kunde det bli att man kunde använda träet igen:) bra ju! Men jag vet inte hur det gick. Hur som haver vill jag inte ha några murklor i mitt liv!
Jag undrar om svampen är god?


Skiljsmässobarn och hata göteborg

Jag tycker så synd om den lilla pojken på bilden. Ett skiljmässobarn tror jag han är. Stackaren!
Sen har vi tjejen bakom.. Hon satte upp en stor klisterlapp där det stod "hata Göteborg" och ett par converse.. Varför liksom? Kan man inte bara låta tågen vara? Utan propaganda.
Jag blir trött alltså.


Bästa glädjen

Varför blir vi människor så glada när det går andra illa. Som att le när någon springer till tåget som precis har stängt dörrarna och trycker ihärdigt på knappen för att komma med och ser tåget rulla iväg. Varför ler man då? Skrattar nästan må jag säga. Följer den besvikna blicken som blickar ut över de andra på stationen som alla hånler lite efter den korta, men ack så härliga uppvisningen.
Jag njuter. Ha en fin dag alla ute i blåsten!


Vatten

Vatten, vatten bara vanligt vatten.
Så sjunger dem i en barnvisa.
Jag håller inte med. Alls.
Nej, vatten är bra. Fantastiskt helt enkelt. Underbart och absolut underskattat av oss svennar.
Därför
försöker Jag njuta av varje glas Vatten jag dricker.

hej


RSS 2.0