Stormen Sven

Skriverierna flödar och jag kände att jag var tvungen att uppdatera lite grann nu när man fått strömmen tillbaka efter 24 timmar utan civilisation. Vad ska man då ta med i detta inlägg? 
  • Att man kommer på en massa saker man borde göra, fast inte går utan ström?
  • Tiden man får utan tv, mobil och dator?
  • Litenheten som lägger sig som ett täcke över förståndet
  • Den långsamma tiden som uppstår
  • Spelberoendet som tar sig genom kropparna i huset
  • Den ociviliserade kommunikationen mellan människor i ett hushåll
Vad ska man ta med egentligen?
Ni kanske känner igen er i något av de ovanstående påståendena och därför tänker jag inte gå vidare in på dem utan låta er själva tänka över hur det är för oss människor som bor lite off och som verkligen inte har någon prioritet på att få den hjälp vi behöver för ett funktionellt hem. 
 
En tankeställare: Bör vi inte klara oss rent socialt i alla fall utan elektricitet ett tag? 
 
Panik kan utbrytas om man skulle förlora elen, vad gör man då? Varför blir vi människor så sköra av en uppfinning som denna? Varför kan vi inte klara oss utan den? INGENTING fungarerar ju utan den, är det verkligen meningen vi ska leva så? Ska vi verkligen vara beroende av något, låta samhället ta över våra sinne, smida dem till tomburkar så att vi bara panikiserar av ett enda felsteg? Nej, usch. 
 
Jag tyckte det var skönt i alla fall att vara lite ociviliserad och man hade ju inte missat mycket kan jag bara meddela - det hade snöat i Nässjö och Ulricehamn, Liseberg sken med lampor och lite översvämningar i Helsingborg och Landskrona. Ja, nej, alltså, vad gör vi med våra liv? Vi låter tekniken forma dem. Borde det inte vara tvärtom egentligen? Borde det inte vara vi som formar tekniken? Men då säger du: "Men det gör vi väl?"
Kanske det, men ändå inte. Vi kanske skapar och uppfinner ting, men vi låter våra liv bestå av en massa 'sociala' ting i våra tekniska vertyg och är det verkligen till vår fördel eller kan det bli så att det snart slår om, slår tillbaka. Krig? 
 
Trevlig kväll, Sven. 
Välkommen åter. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0